Rok 2022 se pomalu blizi ke konci, tak doufam, ze jste jiz stihli vycerpat vsech 4-6 volnych vstupu do lounges na LK nebo PP od premium uctu u bank. U me to letos byly vstupy v KRK (Kraków), WAW (Warszawa), LIS (Lisboa), SKG (Thessaloniki). Jeste vlastne i na award ticket pro domestic business class od TK: AYT (Antalya), IST (Istanbul). [Vcetne vstupu bez limitu na MasterCard World Elite: PRG T1 (Praha), VIE (Wien), BTS (Bratislava), BUD (Budapest), GRU (Sao Paulo)]. A u Vas?   .

Lounges & Salas VIP worldwide

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

143 reakcí

Tam chodí i spousta zahraničních návštěvníků a držitelů všech možných oprávnění a statusů. Problém je, že kapacita minimálně na T2 už nedostačuje a neumí si to tam ani efektivně zorganizovat. 

Salonky nabízejí to samé a někde je prázdno a jiné jsou přecpané.

1 Citovat

By mě zajímalo, jestli by s ohledem na kultivovanost projevu považoval Nuny za přeposílače i jistého A.B., kdyby ho potkal v salonku. 🤣

0 Citovat

preposilacove, nepreposilacove, ale faktem je, ze inflace vstupu tady je - a obrovska.

(a neni to jen problem prahy, ale tak nejak globalne)

2 Citovat

Lidé bohatnou, salonky jsou většinou přecpané i v zahraničí, ale v PRG na T2 jsou ty problémy s omezeným vstupem minimálně rok, je to tam tak 50/50.

Jestli to takhle půjdu dál, budu si muset cestou na letiště kupovat balené panáky...

2 Citovat

tak snad praha ten novy salonek konecne postavi.

uz meli naslapnuto, a pak prisel covid

0 Citovat

"Docela by mě zajímalo, jak poznáš přeposílače v salónku? Zdá se mi, že 60.000 Kč měsíčně, obzvlášť jestli to může chodit i ičařům, není nijak moc. Schopnost vydělat peníze, ale nemusí jít ruku v ruce s kultivovaností projevu. Kromě toho i např. cca pouhých 100.000 klientů umí zacpat salónek v jakoukoliv denní dobu."

To je úplně jednoduchý. Jedinými osobami, hodnými vstupu do lounge, jsou tady picbudka, cali, nuny, niemandos, eremi a padrino, možná ještě záplava, když neni zrovna rozladěnej. Ideálně na cinklej PP gratis, uvítání slavobránou by taky neškodilo.

Ostatní jsou póvl, plevy (to je novinka), přeposílači a podobně. Kolik vydělávaj, je pro chování v loungi úplně jedno, to je jen taková berlička, aby si místní "elita" mohla zvedat sebevědomí a plácat se po ramenou :-)

9 Citovat

Měli by podávat hned u vchodu welcome drink, pořádnej lomcovák, aby se člověk dal rychle do kupy z toho čekání ve frontě na vstup.

A Brumáku, neuvažoval jsi o dalším (nuceném) přemístění?

5 Citovat

Nemusíš tam padrino chodit, kup si housku se salámem v Albertu a máš to bez fronty :-) 

3 Citovat

tbu: tolik překlepů ve slovech vodka a rum...?!?

3 Citovat

tbu napsal(a):

Nemusíš tam padrino chodit, kup si housku se salámem v Albertu a máš to bez fronty :-) 

To jako mám přeposílat zbytečně? A nejde jen o jídlo, hlad je hlavně převlečená žízeň a střízlivou mě do letadla nedostanou.

2 Citovat

Byli jste někdo v poslední době v salonku v Kišiněvě? Pročítal jsem recenze a prý před několika měsíci změnil provozovatele a má to být hrůza, navíc bez PP a LK.

0 Citovat

Kdyby se někdo zatoulal na business letenku na letiště Sarajevo, tak se nechte pustit do horního patra (Premiér lounge), kam vás odvede obsluha. Dole je příjemný nový salonek (business lounge) s možností na LK a DP. Nahoře je klid, terasa a odvedou vás až k letadlu ;) Jídlo nic moc (nějaká bageta, šunka/sýr, polévka), alkohol prémiový a něco vám i namíchají.

img-6765.jpg
img-6758.jpg
img-6764.jpg
img-6759.jpg
img-6768.jpg
img-6766.jpg
img-6769.jpg

0 Citovat

Ahoj, máte zkušenosti se salónky ve Frankfurtu s LK/DP? Poletím posledním letem s LH do Prahy. To letí z T1 a tam je LuxxLounge v landside (to mi nevadí, pojedu z centra), ale hodnocení má docela bídné. Na T2 jsou 3 salónky, která mají o fous lepší hodnocení - koukám po Air France nebo Primeclass. Letištním vláčkem v airside to vypadá v pohodě dosažitelné, výhodu tam vidím, že už budu za security. Dává aspoň jeden z nich větší smysl než ten Luxx?

1 Citovat

Ano, Skytrainem to jde, jak píšeš, jen to zabere dost času. Každý z nich je lepší než Luxx. Jestli jedeš ze města, občerstvil bych se tam;-)

1 Citovat

Díky! Pojedu z města, už mám vyhlídnuté jedno místo na večeři. Jen to bude návrat po tří denním hiku v Hesensku a budu docela rád, když konečně dojdu na letiště a tam s sebou plácnu na slušné místo. Zkusím něco na dvojce.

0 Citovat

Určitě doporučuji Primeclass. Jen tedy po cestě zpět na T1 musíš znovu přes security. Zároveň salonek leží na T2 v non schengen, takže tam ještě musíš přes pasovku (když řekneš, že jdeš do salonku tak tě pustí v pohodě). Stejně tak znovu přes pasovku zpět na T1. 

Počítej alespoň se 30 minutama - Primeclass -> SkyTrain-> Pasovka -> Security. Plus ty lety do Prahy dost často bývají z těch vzdálených A gatů, takže to ještě může být i celkem kus pěšky. Každopádně LuxxLounge je totální bída, takže určitě ta dlouhá cesta stojí za ten Primeclass.

3 Citovat

Ano, Luxx lounge má strašné recenze zcela oprávněně.

2 Citovat

Nemá někdo zkušenost s Al Safwa salonkem v Doha? Jak dlouho před odletem mě tam pustí? Dalo by se předpokládat, že to vzhledem k povaze salonku asi nikdo řešit nebude, ale potřebuji tam dostat i manželku a nerad bych, aby zůstala před branami.Díky

0 Citovat

Nuny napsal(a): Pokud budou banky u nás rozhazovat vstupy i naprostým klientským plevám, tak to bude v Erste vypadat čím dál víc jak v zoo. 

Z čeho přesně pramení pocit, že banky u nás  rozhazují benefity skrze kreditní karty? U nás v podstatě nemá pro finančně gramotného bělocha smysl platit kreditkou, protože z toho žádný hmatatelný benefit neplyne. Co-brandované kreditky, snad až na jednu výjimku, zcela zmizely, o těch propojených s FFP ani nemluvě.

Co se Erste týče, tak mi přijde, že zásadním problémem je způsob, jakým je pohříchu skromná nabídka jídel prezentována po estetické stránce.

0
143 reakcí